HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGegratineerde Aubergine Met Bataatpuree
topBanner
Gegratineerde aubergine met bataatpuree

Gegratineerde aubergine met bataatpuree

Met oude geitenkaas en bieslook

Lees meer

De aubergine absorbeert de olijfolie als een spons: hoe meer olie je toevoegt, hoe zachter de aubergine wordt, maar daarmee wordt het gerecht ook calorierijker. Vind je de schil van de aubergine wat stug? Dan kun je deze er ook afhalen.

Labels:CaloriebewustVeggieFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Aubergine

100 gram

Oude geitenkaasvlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

400 gram

Zoete aardappel

16 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2594 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers26.6 g
Vezels13 g
Eiwitten18 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Dunschiller
Mes
Aardappelstamper
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bataat. Halveer de aubergine in de lengte en snijd vervolgens in plakken van 1/2 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, peper en zout.

2

Bestrooi de aubergines met de helft van de geitenkaas en bak 15 – 20 minuten in de oven, of totdat ze zacht zijn.

3

Weeg ondertussen de bataat af. Schil de bataat en snijd in grove stukken. Kook de bataat 10 minuten, afgedekt, in de pan met ruim water. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.

5

Stamp met een aardappelstamper de bataat tot een grove puree. Meng de helft van de bieslook, de paprikablokjes en de roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.

6

Verdeel de bataatpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine. Garneer met de overige bieslook en de overige geitenkaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.