Skip to main content
Garnalen in venkel-tomatensaus
Garnalen in venkel-tomatensaus

Garnalen in venkel-tomatensaus

Met parelcouscous en kappertjes

4.0
(288)

Met een aantal simpele ingrediënten creëer je in een handomdraai een gerecht met een saus die smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. De anijsachtige venkel en de zoute kappertjes zorgen voor een bijzondere smaak en met roomboter maak je een verrassend romige saus waarin de garnalen goed tot hun recht komen.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Rode cherrytomaten

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ tl

Gemalen venkelzaad

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2674 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers3.3 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Koken en snijden
1

• Breng de bouillon samen met 100 ml extra water per persoon aan de kook in een pan met deksel. • Pers of snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten. • Kook de de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten in de pan met deksel en giet af.

Tomaten bakken
2

• Hak de bladpeterselie grof. • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. • Voeg de cherrytomaten en het venkelzaad toe, roerbak 3 – 4 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken en mengen
3

• Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 –  5 minuten op middelhoog vuur.
• Voeg de tomaten met bakvet, de overige roomboter, de peterselie en de kappertjes toe aan de garnalen en schep goed om. • Meng de helft van de garnalen en tomatensaus door de parelcouscous.

Serveren
4

• Verdeel de parelcouscous over de borden. • Verdeel de overige garnalen in tomatensaus over de parelcouscous.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders