Skip to main content
Orecchiette met knoflookgarnalen en puntpaprika

Orecchiette met knoflookgarnalen en puntpaprika

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!

Je kunt dit recept makkelijk aanpassen aan de smaak van jouw kleintjes, zonder te hoeven inleveren op je eigen smaak. Houd het simpel voor de kinderen en geniet van de ingrediënten die speciaal voor jou zijn toegevoegd!

Labels:
Calorie Smart
Family
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

90 gram

Orecchiette

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2701 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten19.9 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten81.9 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels7 g
Eiwitten32.1 g
Zout2.1 g
Potassium154.3 mg
Calcium20.5 mg
Iron0.4 mg
Pan
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de pasta 11 - 13 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de puntpaprika in blokjes.
Saus maken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en puntpaprika 4 - 6 minuten.
  • Pers ondertussen de helft van de knoflook of snijd fijn. Voeg toe aan de groenten en bak 1 minuut.
  • Roer de passata, Siciliaanse kruiden, suiker en zwarte balsamicoazijn erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur zachtjes koken tot serveren.
Snijden
3
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier. Snijd de overige knoflook in dunne plakjes.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen met de knoflookplakjes in 3 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de peterselie grof.
  • Voeg de pasta toe aan de saus zodra de pasta gaar is en kook 1 minuut.
Serveren
4
  • Voor de ouders: serveer de rucola over diepe borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta en garnalen eroverheen. Verkruimel de witte kaas eroverheen en garneer met de peterselie.
  • Voor de kinderen: serveer de pasta over diepe borden en verdeel de garnalen eroverheen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders