Skip to main content
Gado gado with peanut sauce and jammy eggs
Gado gado with peanut sauce and jammy eggs

Gado gado with peanut sauce and jammy eggs

over rice with cucumber and beansprouts

Wist je dat gado gemengd betekent? Deze Indonesische salade wordt ook wel koud gegeten en wordt gekenmerkt door de pindadressing.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Plant-based
Allergens:
Pinda's
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Green beans

½ piece

Persian cucumber

piece

Cucumber

100 g

Chopped sweetheart cabbage

75 g

Jasmine rice

60 g

Peanut sauce

(Contains: Pinda's, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

80 g

Diced tempeh

25 g

Beansprouts

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Sunflower oil

180 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2126 kJ
Calories508 kcal
Fat13.9 g
Saturated Fat2.7 g
Carbohydrate75.5 g
Sugar13.6 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein16 g
Salt1.1 g
Potassium250 mg
Calcium70 mg
Iron0.8 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel. Breng in een andere pan met deksel water aan de kook voor de sperziebonen.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.
  • Schil de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf (zie Tip).
  • Snijd de komkommer in plakjes.

Tip: Voor een mooi effect laat je tussen elke baan die je eraf schilt een klein stukje groen zitten.

Koken
2
  • Voeg de rijst toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Laat daarna, afgedekt, 5 minuten nagaren.
  • Kook de sperziebonen, afgedekt, 5 - 8 minuten in de andere pan met een flinke snuf zout. 
  • Voeg de spitskool toe aan de sperziebonen en kook nog 1 - 2 minuten. Giet daarna af.

 

Saus opwarmen
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de satésaus toe aan de koekenpan en verwarm op laag vuur (zie Tip).

Tip: Hou je van pittig? Voeg dan naar smaak sambal toe aan de satésaus.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden en leg de sperziebonen, komkommer en spitskool erbovenop.
  • Leg de tempehblokjes en tauge ernaast. 
  • Besprenkel met de satésaus.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.

More delicious recipes with similar ingredients

Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

met roti, komkommersalade en verse kruiden
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise
Tjap tjoy met kippendijreepjes

Tjap tjoy met kippendijreepjes

met zilvervliesrijst
Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

met chimichurri en groene curryrisotto
Volkoren pita met kipgyros

Volkoren pita met kipgyros

met zelfgemaakte Griekse tzaziki
Vegetarische balletjes met romige saus en cranberrychutney

Vegetarische balletjes met romige saus en cranberrychutney

met krieltjes, geroosterde sperziebonen en parmegiano reggiano
Knoflookgarnalen met snijbonen

Knoflookgarnalen met snijbonen

met spitskool en aardappelschijfjes
Pittig spiegelei in kimchisaus

Pittig spiegelei in kimchisaus

met knoflook-gemberrijst en Koreaans gekruide wokgroenten
Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

met ingelegde komkommer en wortel-gembersalade
Bulgursalade met kipgyros en avocado

Bulgursalade met kipgyros en avocado

met rode biet, komkommer en yoghurt-citroendressing
Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

met koriander en Japanse udonnoedels
Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen
Pita met vegetarische groenteballetjes in pindasaus

Pita met vegetarische groenteballetjes in pindasaus

met geroerbakte spitskool en zoetzuur
Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Double veggie - Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met cranberrychutney en avocado en aubergine als extra
Vegetarische vissticks met krieltjessalade

Vegetarische vissticks met krieltjessalade

met tomaat, wortel en komkommer
Kalkoenbowl met Oosterse groenten

Kalkoenbowl met Oosterse groenten

met krieltjes, zoetzure komkommer en bulgogi-dressing
Double protein -  Dubbele portie kipspiezen met kokosrijst

Double protein - Dubbele portie kipspiezen met kokosrijst

met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng
Broodje hamburger met zomerse meloensalade

Broodje hamburger met zomerse meloensalade

met aioli en verse munt

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

on wholewheat tortillas with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery