Skip to main content
Gado Gado met sticky tempeh

Gado Gado met sticky tempeh

met spitskool, ei en pindasaus

Met dit recept rover je 253 gram groenten per portie op je bord!

Allergenen:
Ei
Tarwe
Soja
Gluten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gesneden spitskool

75 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Rode ui

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

80 gram

Pindasaus

(Bevat: Soja, Pinda's)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Zout

Energie (kJ)3648 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten38.1 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten86.4 g
waarvan suikers24.5 g
Vezels10 g
Eiwitten42.4 g
Zout2.4 g
Potassium304 mg
Calcium41.5 mg
Iron0.9 mg
Pan
Rasp
Schuimspaan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan (zie Tip).
  • Rasp de wortel met een fijne rasp. Kook de wortel en kool 1 - 2 minuten. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan. Spoel de groenten af met koud water en bewaar apart.
  • Kook de rijst 10 - 11 minuten. Giet af en bewaar apart.
  • Spoel de eieren schoon en kook de laatste 7 - 8 minuten mee met de rijst. Spoel vervolgens af onder koud water.

Tip: Gebruik een waterkoker om tijd te besparen.

Bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie heet is, de tempeh en ui 4 - 5 minuten. Blus daarna af met de aangegeven hoeveelheid ketjap en sojasaus.
  • Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snijd in maantjes.
Afmaken
3
  • Hak de pinda’s grof.
  • Verplaats de tempeh naar één kant van de pan en verwarm de pindasaus 1 - 2 minuten aan de andere kant van de pan.
  • Pel en halveer de eieren.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de wortel, kool, komkommer, tempeh, ui en de eieren over de rijst.
  • Besprenkel de eieren met sojasaus naar smaak.
  • Serveer de pindasaus ernaast en garneer met de pinda’s.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders