Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Baby potatoes
100 g
Green beans
1 can
Tuna packed in oil
(Contains: Vis)
1 piece
Kumato tomato
5 g
Fresh dill & chives
½ piece
Red onion
10 g
Capers
25 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
25 g
Greek-style cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
White wine vinegar
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de sperziebonen. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.
Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Giet ondertussen de olie uit het blikje tonijn en vang de olie op. Snijd de tomaat in parten. Snijd de dille en bieslook fijn. Snipper de rode ui.
Tip: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is, maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.
Meng in een saladekom 1/2 van de verse kruiden, de rode ui, de kappertjes, de tonijn, 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Meng de krieltjes, sperziebonen, tomaat en mayonaise met de tonijn in de saladekom. Voeg de bewaarde tonijnolie toe naar smaak.
Verdeel de krieltjessalade over de borden. Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.