Vandaag bereid je een gezonde variant op kapsalon. We hebben shoarma en knoflooksaus vervangen door kippendij en yoghurt. Zo krijg je minder calorieën binnen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ piece
Onion
100 g
Chicken thigh strips with kebab spices
¼ piece
Garlic
2.5 g
Fresh curly parsley
50 g
Organic full-fat yogurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ head
Butter lettuce
1.5 piece
Tomato
10 g
Grated mature cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
White balsamic vinegar
¾ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak in 5 - 8 minuten gaar.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de krulpeterselie (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of houd je niet zo van rauwe knoflook? Voeg dan minder toe en proef het sausje eerst.
Snijd ondertussen de sla in fijne reepjes en de tomaat in blokjes. Meng de sla en tomaat in een saladekom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Gebruik kleine individuele ovenschaaltjes voor 1 kapsalon per persoon, of één grote ovenschaal voor iedereen samen. Verdeel eerst de salade over de ovenschaaltjes (zie Tip). Schep vervolgens de friet op de salade en bedek tenslotte met de kip. Verdeel de geraspte kaas over de kip en bak de kapsalon 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
Tip: Eet je liever geen warme salade? Houd deze dan apart en serveer naast de kapsalon.
Serveer de kapsalon met de knoflooksaus.
Weetje: Deze zelfgemaakte kapsalon bevat slechts rond de 600 kcal, zit vol groenten en is bereid met weinig zout en weinig verzadigde vetten. Dat is een groot verschil met de klassieke kapsalon van de snackbar!