.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Flammkuchen
(Contains: Gluten)
50 g
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Spekblokjes
10 g
Walnootstukjes
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
2.5 g
Verse bieslook
(May be present: Selderij)
½ unit
Gele paprika
¼ unit
Komkommer
40 g
Salademix met zonnebloemscheuten
50 g
Noordzeegarnalen
(Contains: Schaaldieren)
½ teaspoon
Honing
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Rode wijnazijn
¼ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de flammkuchen over een bakplaat met bakpapier.
Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en bestrooi met flink wat zwarte peper en de geraspte belegen kaas. Verdeel de spekblokjes over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in 14 - 18 minuten bruin in de oven.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de bieslook fijn. Snijd de gele paprika in dunne reepjes. Schaaf de komkommer met een dunschiller in dunne linten.
Klop in saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing, de mosterd en peper en zout tot een vinaigrette. Voeg de slamix, de paprika en de komkommerlinten toe en meng goed.
Bestrooi de flammkuchen met de Noordzeegarnalen, de walnootstukjes en de bieslook. Verdeel de flammkuchen over de borden en serveer met de salade.