Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Farfalle
½ piece
Shallot
125 g
Chestnut mushrooms
g
Mushrooms
40 g
Wild mushroom pesto
20 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach
2.5 g
Fresh curly parsley
15 g
Grated Pecorino DOP
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 - 7 minuten. Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.
Tip: Wist je dat kastanjechampignons een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten genoeg van deze vitamine binnen te krijgen.
Scheur de gemengde sla grof. Hak de krulpeterselie grof. Meng de farfalle met de champignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gemengde sla over de borden. Schep de pasta erop. Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.