Skip to main content
Farfalle met bospaddenstoelenpesto
Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Met kastanjechampignons, veldsla en pecorino

4.2
(9,6K)

De smaakmaker in dit gerecht is een bospaddenstoelenpesto. Deze is gemaakt van gedroogde bospaddenstoelen, gecombineerd met typische ingrediënten voor een Italiaanse pesto, zoals pijnboompitten en verse basilicum. De pesto geeft de kastanjechampignons een nog intensere smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Farfalle

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten: Pinda's, Selderij)

20 gram

Veldsla

2 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Geraspte pecorino

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3247 kJ
Energie (kcal)776 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers3.6 g
Vezels6 g
Eiwitten22 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. • Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper de sjalot. • Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten

Bakken
2

• Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 – 2 minuten. • Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 – 7 minuten. • Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.

Op smaak brengen
3

• Scheur de veldsla grof. • Hak de krulpeterselie grof. • Meng de farfalle met de kastanjechampignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de veldsla over de borden. • Schep de pasta erop. • Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders