Skip to main content
Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus
Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

met rijst, paprika, wortel en amandelschaafsel

4.2
(732)

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3411 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels8.3 g
Eiwitten35.2 g
Zout1.1 g
Potassium48.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Pan
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de wortel in halve plakken. Snijd de paprika in reepjes.
Yoghurtsaus maken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groenten 8 - 10 minuten.
  • Voeg de paprikapoeder en de helft van de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Meng in een kom de yoghurt met de mayonaise en 2/3 van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de biefstukreepjes en de overige Midden-Oosterse kruidenmix 1 - 2 minuten.
  • Roer de honing erdoor en bak nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en garneer met het geroosterde amandelschaafsel.
  • Serveer de groenten en biefstukreepjes ernaast. Garneer met de yoghurtsaus en de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders