Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa
Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

met gepekelde ui en smokey tomatenketchup

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak. 

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

50 g

Bell pepper strips

100 g

Seasoned beef mince

(May be present Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

1 piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

(May be present Selderij)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

½ piece

Avocado

30 g

Smoky tomato ketchup

2 piece

Flour tortillas

(Contains Tarwe)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3226 kJ
Calories771 kcal
Fat43.7 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate58.4 g
Sugar11.2 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein32.6 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Ui pekelen
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip 1).
  • Snipper de ui.
  • Meng in een kom de helft van de ui met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout (zie Tip 2).
  • Bewaar apart en schep af en toe om.

Tip 1: Je kunt de tortilla's ook kort verwarmen in de magnetron of een koekenpan. De oven hoeft in dit geval niet voorverwarmd te worden en de aluminiumfolie heb je dan ook niet nodig.

Tip 2: Je kunt ook een snuf suiker toevoegen om de ui en het zuur iets milder te maken.

Bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de overige ui en de helft van de paprika toe en bak 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 - 5 minuten los.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe paprika? Bak dan alle paprika mee met de ui.

Salsa maken
3
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Snijd de verse koriander fijn.
  • Verkruimel de witte kaas en meng in een kom met de tomaat en de helft van de koriander. 
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Serveren
4
  • Zet het rundergehakt, de tomatenblokjes met witte kaas, de gepekelde ui, de avocado, de overige paprika en de overige koriander in aparte schaaltjes op tafel.
  • Verdeel de tortilla's over de borden en laat iedereen zelf de tortilla's vullen.
  • Serveer met de smokey tomatenketchup.