Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
150 g
Green beans
½ piece
Red onion
⅓ sachet(s)
BBQ spice rub
1 piece
Steak haché
20 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
25 g
Aioli
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
1.5 tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Mustard
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
50 milliliters
Low sodium beef stock
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht) of 230 graden (elektrisch). Was of schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in frieten van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen toe met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat de sperziebonen niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.
Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de ui 6 - 7 minuten. Blus de ui hierna af met 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Meng goed en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten op één kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak de andere kant ook 2 - 4 minuten.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, peper en zout. Meng de sperziebonen en de slamix erdoorheen.
Leg op ieder bord een Duitse biefstuk. Verdeel de frieten en de salade over de borden. Giet de uienjus over de biefstuk en schep een lepel aioli bij de frieten.