NL: Wist je dat dit gerecht bij onze zuiderburen scampi diabolique heet?
BE: Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
120 g
Shrimp
(Contains: Schaaldieren)
125 g
Fresh pappardelle
(Contains: Ei, Tarwe)
½ piece
Shallot
100 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 piece
Garlic
30 g
Tomato ketchup
1.5 teaspoon
Ground paprika
½ sachet(s)
Curry powder
(Contains: Selderij, Mosterd)
5 g
Fresh chives
(May be present: Selderij)
1 piece
Roma tomato
½ piece
Courgette
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de tomaat en de papardelle. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1/2 zakje kerriepoeder en 1/2 zakje paprikapoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenketchup toe. Roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en laat al roerend verdampen. Giet daarna de room in de koekenpan met 1 el water per persoon. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Roer goed door en laat in 4 - 6 minuten inkoken. Verlaag het vuur en laat zachtjes pruttelen.
Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de courgette 6 - 8 minuten. Kruid met peper en zout. Snijd ondertussen de onderkant van elke tomaat kruislings in en dompel ze 20 seconden onder in de pan met kokend water. Haal ze eruit met een schuimspaan en pel de tomaat. Snijd de tomaat daarna heel fijn. Meng de tomaat met de helft van de bieslook in een kom, kruid met peper en zout en bewaar apart.
Kook de pappardelle in 3 - 4 minuten gaar in dezelfde pan van de tomaten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip). Voeg de courgette toe aan de pan met saus wanneer het goudbruin kleurt.
Tip: Meng eventueel een scheutje extra vierge olijfolie door de pasta, zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en roer vlak voor serveren met de tomaat door de saus.
Verdeel de pappardelle over de borden en schep de saus eroverheen. Garneer met de overige bieslook.