Skip to main content

Sesame Kohlrabi salad

with vegan chicken

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Extra groente
Bron van vezels
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Selderij
Mosterd
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Wortel

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Limoen

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Soja)

90 ml

Kokosmelk

100 gram

Spinazie

¼ zakje(s)

Gele currykruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Water

Voedingswaarden

Energie (kJ)3333 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten72.6 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels26.6 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.7 g
Potassium207.8 mg
Calcium198.6 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Hapjespan

Instructies

Prepare
1
  • Slice the carrot in thin crescents and the onion into half rings.
  • Peel the kohlrabi and cut into thin matchsticks. Set aside a quarter of the kohlrabi for later use.
  • Transfer the bulgur to a pot or saucepan and cover with water, then crumble in the stock cube (see pantry for amount). Bring to a boil and cook the bulgur for 10 minutes, or until done. Drain and set aside.
Fry the vegetables
2
  • Heat a drizzle of olive oil in a wok or deep frying pan over medium-high heat. Bloom the curry powder and the yellow curry spices for 1 min.
  • Add the carrot and onion and fry for 2 - 3 minutes. 
  • Deseed and finely chop the chilli pepper* and crush or mince the garlic.
  • Add both to the wok and fry for 1 minute, then add the kohlrabi and fry for 2 minutes.

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

Fry the veggie chicken
3
  • Heat a drizzle of olive oil in a deep frying pan over medium-high heat. Fry the veggie chicken for 4 minutes until lightly browned, then stir in the water (see pantry for amount).
  • Fry for 1 more minute until the water has evaporated, then transfer to the vegetables, along with the coconut milk and soy sauce.
  • Simmer for 2 - 3 minutes.
  • Meanwhile, quarter the lime.
4
  • Gradually stir the spinach into the curry. Allow to wilt and reduce, then squeeze a quarter lime per person directly into the curry.
  • Serve the bulgur in bowls, topped with the curry and the reserved kohlrabi.
  • Serve the rest of the lime wedges alongside.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders