Skip to main content
Christmas Gourmetbox premium 2023 - Marinated meat
Christmas Gourmetbox premium 2023 - Marinated meat

Christmas Gourmetbox premium 2023 - Marinated meat

Complete box met feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Lekker luxe gourmetten? Van topkwaliteit vlees en vis tot gegrilde groenten met feta en raclettekaas - maak acht feestelijke gerechtjes met de beste verse ingrediënten uit onze Premium Gourmetbox. Een uurtje voorbereiden in de keuken en daarna samen genieten aan de paastafel.

Tags:
Recipe
Allergens:
Mosterd
Ei
Pinda's
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour 15 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

(May be present: Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Selderij)

50 g

Marinated diced chicken

½ sachet(s)

Italian seasoning

1 piece

Garlic

40 g

Onion chutney

60 g

Cocktail sauce

(Contains: Mosterd, Ei)

60 g

Peanut sauce

(Contains: Pinda's, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

25 g

BBQ Sauce

(Contains: Mosterd)

½ piece

Marinated steak

(Contains: Selderij May be present: Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)

Not included in your delivery

2.25 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)6035 kJ
Calories1442 kcal
Fat98.5 g
Saturated Fat18.5 g
Carbohydrate82.4 g
Sugar34.3 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein56.3 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Large Bowl
Saucepan

Cooking Steps

Aardappelblokjes met raclettekaas
1

Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen. 

Bakken (aan tafel) 

  • Bak de aardappelblokjes in een pannetje goudbruin en gaar.
  • Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de grill tot de kaas is gesmolten. 
Baguette met zelfgemaakte kruidenboter
2

Voorbereiden

  • Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in kleine blokjes en verdeel over twee kommen.
  • Pers 1 knoflookteen of snijd fijn.
  • Voeg aan een kom de verse kruiden, de knoflook en de verse kruiden toe. Meng met een vork tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak ondertussen de baguette 12 - 15 minuten in de oven. 

Serveren (aan tafel)

  • Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter. 
Nacho's met avocadodip
3

Voorbereiden

  • Snijd de helft van de cherrytomaten in kwarten.
  • Serveer de overige cherrytomaten in een kom op tafel. 

Bakken (aan tafel)

  • Voeg een handjevol tortillachips toe aan een pannetje.
  • Verdeel de geraspte kaas, jalapeño's en gesneden cherrytomaten erover en bak tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer met de avocadodip.
Gegrilde groenten met feta en raclettekaas
4

Voorbereiden 

  • Snijd de courgette en paprika in reepjes. Snijd de champignons in plakjes.
  • Meng in een grote kom 1/2 zakje BBQ rub en 2 el olijfolie. Voeg de courgette en paprika toe aan de kruidenolie en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet in de koelkast tot verder gebruik. Bewaar de champignons apart in de koelkast.

Bakken (aan tafel)

  • Verhit 1/2 el olijfolie op de gourmet. Bak de courgette en paprika tot ze gaar zijn. Serveer met de feta.
  • Verwarm 1 tl van de in stap 1 gemaakte kruidenboter in een pannetje en bak de champignons tot ze gaar zijn. Voeg raclettekaas naar smaak toe aan de champignons.
Visduo met Aziatische marinade
5

Voorbereiden

  • Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm.
  • Meng in een kom met de knoflook, gember, rode peper, zoete Aziatische saus en ketjap.
  • Dek af en zet in de koelkast tot gebruik. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak de zalm en garnalen op het gourmetstel tot deze gaar zijn. 
Mini-hamburger en kipsaté met saté- en whiskeysaus
6

Satésaus opwarmen

  • Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat in een kleine steelpan op laag vuur. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak het vlees tot deze gaar is.
  • Serveer de kipsatéblokjes met de satésaus.
  • Serveer de hamburgers met de verschillende sausjes: uienchutney, whiskey- en barbecuesaus.
Vleestrio - Rumpsteak, varkenshaas en gekruide varkenswortjes
7

Vlees marineren 

  • Snijd de biefstuk in blokjes van 3 cm. Pers 1 knoflookteen of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook en biefstuk met 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Herhaal deze stap met de varkenshaaspuntjes.

Worstjes voorbereiden

  • Snijd de worsten in stukjes van 3 cm. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
Perencrumble met Griekse yoghurt
8

Voorbereiden 

  • Was of schil de peer. Schil of was de peer. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote kom de blokjes met 1/2 zakje kaneel en de walnootstukjes. Verkruimel het koekjesdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip).

Tip: Je gebruikt maar de helft van het koekjesdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van het overige deeg koekjes te bakken. 

Bakken (aan tafel) 

  • Vul een gourmetpannetje met het perenmengsel en bak tot de peren gaar zijn.
  • Bedek met een laagje verkruimeld koekjesdeeg en bak tot het koekjesdeeg bruin kleurt.
  • Laat de crumble even afkoelen, zodat het koekjesdeeg hard kan worden.
  • Serveer met 1 lepel Griekse yoghurt.

More delicious recipes with similar ingredients

Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Varkenshaas met knapperige dragon

Varkenshaas met knapperige dragon

met champignonrisotto van orzo
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

in creamy sauce with capers & cherry tomatoes
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel
Bruschetta met asperges en coppa di Parma

Bruschetta met asperges en coppa di Parma

met mozzarella, balsamicosaus en een salade van gegrilde groenten
Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Met gebakken witlof
Provençal Venison Meatballs with Greek-Style Cheese

Provençal Venison Meatballs with Greek-Style Cheese

over ginger couscous with vegetables & parsley
Veggie Meatballs with Roasted Vegetables & Baby Potatoes

Veggie Meatballs with Roasted Vegetables & Baby Potatoes

with Greek-style cheese, herb dressing & Middle Eastern spices
BBQ Chicken Burger with Crispy Onions

BBQ Chicken Burger with Crispy Onions

with rainbow baby potato salad in honey-mustard dressing
Zalm met dragonsaus en groene asperges

Zalm met dragonsaus en groene asperges

met gebakken krieltjes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce