Skip to main content
Stir-fry met noedels en kip

Stir-fry met noedels en kip

met courgette, rode peper en gomasio

Het voordeel van gember is dat je het lang kunt bewaren. In een afgesloten zakje in de koelkast kun je ongeschilde en ongesneden gember zo’n 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt het ook prima invriezen.

Labels:
Family
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode ui

1.5 tl

Paprikapoeder

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

100 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2682 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten63.9 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels11.1 g
Eiwitten31.9 g
Zout3.9 g
Potassium961.7 mg
Calcium167 mg
Iron3.1 mg
Pan
Grote wok of hapjespan
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de noedels 3 - 4 minuten, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui. Halveer de courgette en wortel in de lengte en snijd in dunne halve plakken.
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, de wortel, de courgette en het paprikapoeder 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Gehakt bakken
2
  • Scheur de spinazie in delen klein boven de wok. Meng goed en bak nog 1 minuut, zodat de spinazie slinkt. 
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 4 - 5 minuten los en gaar. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Saus maken
3
  • Meng in een kom de knoflook met de gember, rode peper, zoete Aziatische saus en sojasaus (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4
  • Voeg het gehakt en de saus toe aan de groenten. Roerbak 1 minuut.
  • Voeg de noedels toe en meng goed. Roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
  • Verdeel de noedels over de borden en garneer met de gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders