Skip to main content
Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes
Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

met bruine rijst, pindakaas, ketjap, sperziebonen en mangochutney

4.2
(161)

Waan je even op een tropisch eiland met deze Caraïbische currystoofpot. Je bereidt de stoof met vegetarische kipstukjes. Dat maakt dit recept lekker én verantwoord!

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Ei
Soja
Tarwe
Mosterd
Pinda's
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Veggie chicken pieces

(Contains: Ei, Soja, Tarwe)

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains: Soja, Tarwe)

½ piece

Red onion

40 g

Mango chutney

(Contains: Mosterd)

75 g

Quick-cook brown rice

½ tube

Peanut butter

(Contains: Pinda's May be present: Noten)

50 g

Pre-cut green beans

(May be present: Selderij)

⅓ sachet(s)

Curry powder

(Contains: Mosterd, Selderij)

½ piece

Garlic

½ piece

Cucumber

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories692 kcal
Energy (kJ)2896 kJ
Fat18.7 g
Saturated Fat2.6 g
Carbohydrate97.5 g
Sugar28.4 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein29.5 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Saucepan
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.
  • Breng water aan de kook in een steelpan voor de sperziebonen. Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, vegetarische kipstukjes en ketjap.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 75 ml kokend water per persoon. Extra snel water koken? Gebruik dan een waterkoker.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnenbloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en het kerriepoeder 2 - 3 minuten.
  • Voeg de vegetarische kipstukjes met de marinade toe en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de pindakaas, mangochutney en bouillon toe. Roer goed door en laat sudderen op laag vuur.
Sperziebonen koken
3
  • Voeg de sperziebonen toe aan de steelpan en blancheer 3 minuten.
  • Giet af en voeg de sperziebonen toe aan de pan met de vegetarische kipstukjes en saus. Laat nog 3 minuten mee sudderen.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommerplakjes toe en schep goed om.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur wat zorgt voor een energiek gevoel.

Serveren
4
  • Schep de rijst op de borden. Verdeel de curry eroverheen.
  • Serveer met de zoetzure komkommer.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes