Skip to main content
Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aardappel
Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aardappel

Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aardappel

met frisse salade, olijven en yoghurt-tahinsaus

4.2
(687)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

2 piece

Marinated chicken drumsticks

â…“ piece

Cucumber

½ piece

Red bell pepper

15 g

Leccino olives

50 g

Yogurt-tahini sauce

Not included in your delivery

1 teaspoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

¼ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ teaspoon

Mustard

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories483 kcal
Energy (kJ)2019 kJ
Fat25 g
Saturated Fat3.7 g
Carbohydrate54.2 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein7.6 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Parchment Paper
•Baking Sheet
•Aluminum Foil
•Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen. Halveer kleine aardappelen in de lengte en snijd grote aardappelen in kwarten. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelen erop en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de pakketjes op de rechterkant van een bakplaat met bakpapier (zie TIP)

Tip: Vouw de pakketjes goed dicht, zodat er geen stoom ontsnapt, anders garen de aardappelen niet goed.

Bakken
2

Besmeer de kipdrumsticks met de overige olijfolie en verdeel ze over de linkerkant van dezelfde bakplaat met bakpapier. Bak de kipdrumsticks en de aardappelen samen 35 – 45 minuten, of tot alles gaar is.

Groenten snijden
3

Snijd de komkommer en de rode paprika in kleine blokjes.

Salade mengen
4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd met peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer en de rode paprika toe. Schep goed om.

Olijven snijden
5

Hak de olijven grof.

Serveren
6

Verdeel de kipdrumsticks en de aardappelpakketjes over de borden. Maak de pakketjes voorzichtig open en besprenkel de aardappelen met de helft van de yoghurt– tahinsaus. Verdeel de overige yoghurt– tahinsaus over de kipdrumsticks en bestrooi met de olijven. Serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes