Skip to main content
Bulgogibowl met Koreaanse stijl biefstukreepjes
Bulgogibowl met Koreaanse stijl biefstukreepjes

Bulgogibowl met Koreaanse stijl biefstukreepjes

met rijst, zoetzure groenten en pinda's

4.4
(221)

Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukreepjes al een dag van tevoren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving!

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja
Pinda's
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

35 g

Bulgogi sauce

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

100 g

Steak strips

75 g

Jasmine rice

1 piece

Cucumber

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Tarwe, Soja)

½ piece

Garlic

75 g

Slaw mix

10 g

Salted peanuts

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

15 milliliters

Honey-ginger dressing

(Contains: Mosterd)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

1.5 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Sambal

to taste

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)2585 kJ
Calories618 kcal
Fat14.4 g
Saturated Fat2.3 g
Carbohydrate84.4 g
Sugar20.8 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein35.3 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast (zie Tip).
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Tip: Het best kun je de biefstukreepjes al 30 minuten tot een uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan zijn ze ook vanbinnen op temperatuur en krijg je een malser resultaat.

Snijden
2
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de bulgogisaus en de sojasaus.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de komkommer in plakken.
  • Meng in een kom de komkommer en de wittekool en wortel met een snufje zout en per persoon: 1 tl suiker en 1 1/2 el wittewijnazijn. Laat staan tot serveren.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit, wanneer de rijst nog 5 minuten moet koken, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de biefstukreepjes met marinade en sambal naar smaak toe en roerbak 1 minuut.

 

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de biefstukreepjes met de saus erover.
  • Serveer de komkommer-koolsla ernaast. 
  • Besprenkel met de honing-gemberdressing.
  • Garneer met de gezouten pinda's.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes