Skip to main content
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

met kimchi-regenboogsla, sesamzaadjes en pittige krieltjes

4.3
(242)

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ.

Labels:
MET MAGNETRON
Allergenen :
Ei
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad
Vis
Soja
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat: Ei, Tarwe Kan bevatten: Selderij, Soja, Mosterd)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

20 gram

Kimchisaus

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet, Sesamzaad, Vis, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Noten, Gluten)

½ stuk(s)

Komkommer

200 gram

Krieltjes

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Ei, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 tl

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4059 kJ
Energie (kcal)970 kcal
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten91.5 g
waarvan suikers22 g
Vezels14.9 g
Eiwitten33.3 g
Zout3.6 g
Trans Fat0.3 g
Potassium48.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Hittebestendige kom
Vershoudfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de krieltjes en leg ze in een hittebestendige kom (zie Tip). 
  • Voeg de Koreaanse kruiden en de helft van de roomboter toe, dek de kom af met vershoudfolie en prik er een paar gaatjes in.
  • Zet de krieltjes 5 - 6 minuten in de magnetron op hoge stand, of tot ze zacht zijn. Zet afgedekt opzij tot serveren.

Gezondheidstip: Dit recept is calorierijk! Let je op je calorie-inname? serveer de burger dan zonder de aardappelen. Je kunt de aardappelen bewaren om ze een andere keer te gebruiken.

Burger bakken
2
  • Verhit de overige boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 3 - 4 minuten.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Draai de burger om, voeg de ui toe en bak nog 3 - 4 minuten.
  • Voeg de bulgogisaus toe en bak nog 1 minuut (zie Tip).

Gezondheidstip: Let je op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de bulgogisaus en voeg later eventueel naar smaak meer toe bij serveren.

Salade maken
3
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de suiker, de kimchisaus (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de wittewijnazijn.
  • Voeg de slamix, de komkommer en het sesamzaad toe.
  • Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd het hamburgerbroodje open en besmeer met de helft van de sriracha-mayo.
  • Beleg met de burger en wat van de sla.
  • Schep de aardappelen om en serveer naast de burger. Serveer met de overige sriracha-mayo.
  • Serveer de overige sla ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Koreaanse-stijl gefrituurde kip

Koreaanse-stijl gefrituurde kip

met zoetzure groenten en broccolirijst
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Veggie + protein - Platbroodpizza met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Platbroodpizza met kipfiletreepjes als extra

met champignons, mozzarella en rucola
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade
Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde uienslierten
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Mexicaanse stijl bulgurbowl met gebakken ei en avocado

Mexicaanse stijl bulgurbowl met gebakken ei en avocado

met mais-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselderij, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en geroerbakte radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witlof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

met ketel-gestoofde rodekool, appel en nachtmerrie-nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: Italiaanse stijl veggie cheeseburger

Familie-burgeravond: Italiaanse stijl veggie cheeseburger

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en behekst basilicum
Stamppot met Amsterdamse Brandt & Levie-worst

Stamppot met Amsterdamse Brandt & Levie-worst

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel