Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden

Voor dit herfstige gerecht gebruik je voorgesneden Hollandse bloemkool en aardappelen. De challenger aardappel staat bekend om zijn stevige smaak. Bloemkool wordt op traditionele wijze vaak gegeten met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld een bal gehakt. Deze week pakken we het anders aan en maak je er een ovenschotel van.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Noten
Zwaveldioxide en sulfiet
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Appel

10 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

10 gram

Gele rozijnen

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

50 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)708 kcal
Energie (kJ)2962 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen.

2

Schil de aardappelen (challenger) en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12-15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

Snijd de appel in stukjes.
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de bloemkoolroosjes. Snijd de appel (goudreinet) in blokjes. Hak de pecannoten grof.

Bak de groenten.
4

Verhit ⅓ van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de currykruiden, bloemkool en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg in de laatste minuut de appel en rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Wrijf ondertussen een ovenschaal in met ⅓ van de roomboter.

6

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken.

Zet de ovenschaal in de oven.
7

Verdeel de bloemkool over de ovenschaal. Leg daarop een laag aardappelpuree en bestrooi met de oude kaas en pecannoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de oude kaas gesmolten is.

Verdeel de bloemkoolschotel over de borden.
8

Verdeel de bloemkoolschotel over de borden.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen