Skip to main content
Bataatstamppot met oude kaas
Bataatstamppot met oude kaas

Bataatstamppot met oude kaas

Met veldsla, rucola en knapperige pecannoten

4.2
(1,9K)

In de winter kun je eindeloos variëren met stamppot. De bataat in deze stamppot is lekker zoet en daardoor vaak een succes bij eters van alle leeftijden. Hij telt, in tegenstelling tot de gewone aardappel, ook nog eens mee als groente. Bij zo'n zoete groente passen sterke smaken. Met de nootachtige rucola en de pittige oude kaas zit dat wel goed!

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

10 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

200 g

Zoete aardappel

100 g

Kruimige aardappelen

1 unit

Rode ui

1 unit

Tomaat

40 g

Rucola en veldsla

25 g

Oude-kaasblokjes

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

400 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Mosterd

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2724 kJ
Calories651 kcal
Fat28 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate74 g
Sugar22 g
Dietary Fiber12 g
Protein20 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bataat en aardappelen. Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Aardappel en bataat koken
2

Was of schil ondertussen de bataat en de aardappelen (agria) en snijd in grove stukken. Kook de bataat en de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

Rode ui bakken
3

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

Puree maken
4

Stamp de bataat en aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de mosterd en een scheutje melk of bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de rode ui en de helft van de oude kaas door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de blokjes tomaat en de rucola & veldsla doorheen.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige oude kaas en de pecannoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes