HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Bataatpuree met gegratineerde aubergine

Bataatpuree met gegratineerde aubergine

Met oude geitenkaas en bieslook

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 207 beoordelingen
Lees meer

Deze bataat heeft een licht gekleurde schil, maar is vanbinnen knaloranje. De zachte, zoete puree combineert goed met de knapperige rode paprika en de iets pittige smaak van de bieslook. De oude geitenkaas laat je in de oven over de aubergine heen smelten voor een hartige noot.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Aubergine

100 g

Oude geitenkaasvlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

400 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

16 sprieten

Verse bieslook

1 stuks

Rode paprika

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2389 kJ
Energie (kcal)571 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels12 g
Eiwitten17 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
snijden
snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met ruim water aan de kook voor de bataat. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng de aubergineplakken met de olijfolie , peper en zout.

oven
oven
2

Bestrooi de aubergines met de helft van de geitenkaas en bak 15 – 20 minuten in de oven, of totdat ze zacht zijn.

koken
koken
3

Weeg ondertussen de bataat af. Schil de bataat en snijd in grove stukken. Kook de bataat 10 minuten, afgedekt, in de pan met ruim water. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
snijden
4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.

roeren
roeren
5

Stamp de bataat met een aardappelstamper tot een grove puree. Meng de helft van de bieslook, de paprikablokjes en de roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.

klaar
klaar
6

Verdeel de bataatpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine. Garneer met de overige bieslook en de overige geitenkaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.