Skip to main content
Bao buns met teriyaki-eend
Bao buns met teriyaki-eend

Bao buns met teriyaki-eend

met Aziatische komkommersalade

Met dit recept tover je 321 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.25 tl

Verse gember

⅓ stuk(s)

Rode peper

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Gekonfijte eendendijfilet

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Paarse wortel

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat: Tarwe)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Zoutarme] sojasaus

Voedingswaarden

Energie (kJ)4583 kJ
Energie (kcal)1095 kcal
Vetten53.6 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten112 g
waarvan suikers32.2 g
Vezels8.8 g
Eiwitten41.5 g
Cholesterol0.1 mg
Zout4.9 g
Potassium415 mg
Calcium54.9 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Rasp
Saladekom
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Zeef
Bakpapier
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/3 rode peper per persoon fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van de sojasaus en 1/2 tl zoete Aziatische saus per persoon (zie Tip). Voeg 1/4 van de: rode peper, gember en knoflook toe en roer goed door. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan minder sojasaus.

Eend bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de dressing 30 seconden op hoog vuur. Voeg de dressing weer toe aan de saladekom. 
  • Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui en de gekonfijte eendendijfilet, afgedekt, 3 - 4 minuten. Houd op laag vuur warm tot serveren. 
  • Snijd ondertussen de limoen in 8 partjes.
Salade maken
3
  • Snijd 2/3 van de komkommer in plakken. Snijd de overige komkommer in de lengte in dunne staafjes.
  • Halveer de wortel in de breedte en snijd in dunne staafjes.
  • Voeg de komkommerplakjes, de sesamolie en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Hak de pinda's grof en snijd de verse bladpeterselie fijn. Bewaar beide apart.
Smaakmakers bakken
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl zoete Aziatische saus per persoon.
  • Haal de eend uit de pan en laat de ui erin liggen. Leg op een bord en trek het vlees van de eend met twee vorken uit elkaar tot grove stukken. 
  • Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de teriyakisaus toe samen met de overige gember, knoflook, rode peper en zoete Aziatische saus. Bak 3 - 4 minuten.
Bao-broodjes stomen
5
  • Breng een laag water aan de kook in een pan met deksel (zie Tip).
  • Bekleed een metalen zeef met bakbakier en leg hier de bao-broodjes in. Zorg ervoor dat de zeef het water niet raakt. 
  • Stoom de bao-broodjes, afgedekt, 5 - 7 minuten, of tot de broodjes zacht zijn.

Tip: Als je een stoommandje in huis hebt kun je deze gebruiken om de bao-broodjes in de stomen.

Serveren
6
  • Snijd of vouw de bao-broodjes open en besmeer met de zoete mayonaise. Beleg de bao-broodjes met de teriyaki-eend, de wortel, de komkommer, de peterselie en de pinda's.
  • Serveer de salade ernaast met de eventuele overige wortel en komkommer.
  • Garneer de salade en de bao-broodjes met het sesamzaad en serveer met 1 limoenpartje per persoon. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders