Skip to main content
Aziatische noedels

Aziatische noedels

met kool en zoete rozijntjes

3.4
(472)

Een eitje bakken is niet zo moeilijk! Bak samen met jouw ouders een eitje. Wedden dat het eitje dan nog lekkerder smaakt?

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Amandelnoten
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten
Soja
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Gele rozijnen

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

200 gram

Mix van Chinese- en spitskool

1 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

70 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2669 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten77 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Rooster het amandelschaafsel.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder olie, goudbruin.

3

Snijd of pers de knoflook fijn.

Voeg de mix van Chinese- en spitskool toe.
4

Verhit de helft zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de mix van Chinese- en spitskool toe aan de wok of hapjespan en bak 1 minuut mee. Voeg de sojasaus en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Voeg halverwege de rozijnen toe.

5

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water, zodat de noedels niet gaan plakken.

Bak twee spiegeleieren per persoon.
6

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan, breek de eieren voorzichtig boven de pan en bak 2 spiegeleieren per persoon. Besprenkel met ketjap manis en bestrooi met peper en zout.

7

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

Serveer met de spiegeleieren en bestrooi met het amandelschaafsel.
8

Verdeel de noedels over de borden. Serveer met de spiegeleieren en bestrooi met het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders