Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

met courgette, witte kaas en gemarineerde kikkererwten

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

1 pak(ken)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Gele wortel

⅓ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse munt

½ stuk(s)

Avocado

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2879 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers24 g
Vezels19.8 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Bakken in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd de zoete aardappel met de schil in parten. Giet de kikkererwten af. Snijd de rode ui in parten. Meng de zoete aardappel, kikkererwten, rode ui en BBQ rub met 1/2 el olijfolie per persoon in een kom. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Wortel schillen
2

Schaaf de gele wortel met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Meng de wortellinten in een saladekom met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om.

Tip: Wist je dat we gemiddeld maar aan 60% van de ADH vezels komen per dag? Deze maaltijd alleen bevat al bijna 60% per portie! Vezelrijk eten is belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem, cholesterolgehalte en nog veel meer.

Courgette bakken
3

Snijd de courgette in plakken van 2 cm dik. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal de courgette uit de pan en bewaar apart.

Snijden
4

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de citroen in parten.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten die je hart en bloedvaten gezond houden. Hierdoor heeft het eten van deze vrucht een positief effect op je cholesterolgehalte!

Salade afmaken
5

Voeg de courgette, de slamix en de munt toe aan de saladekom met de wortellinten in balsamicoazijn en meng goed. Breng de salade op smaak met het sap van 1 partje citroen per persoon en eventueel wat extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Verdeel de salade over diepe kommen. Schep de zoete aardappel, kikkererwten en rode ui ernaast. Maak de bowl af met de avocadoplakken en verkruimel de witte kaas erover. Serveer met een partje citroen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen