Skip to main content
Zelfgemaakte cheeseburger met balsamico-aardappelen en komkommersalade

Zelfgemaakte cheeseburger met balsamico-aardappelen en komkommersalade

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!

4.0
(94)

Je kunt dit recept makkelijk aanpassen aan de smaak van jouw kleintjes, zonder te hoeven inleveren op je eigen smaak. Houd het simpel voor de kinderen en geniet van de ingrediënten die speciaal voor jou zijn toegevoegd!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Rogge
Selderij
Soja
Gluten
Ei
Mosterd
Kan sporen van allergenen bevatten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Bevat: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Kan sporen van allergenen bevatten)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Steenoven zuurdesembroodje

(Bevat: Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten, Rogge)

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4149 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten53.5 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten91.5 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels10.4 g
Eiwitten35 g
Zout2.8 g
Trans Fat0.5 g
Potassium1130.6 mg
Calcium33 mg
Iron1 mg
Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in plakken van 1/2 cm dik.
  • Zet de aardappelen ruim onder water in een pan. Kook, afgedekt, 6 - 7 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui. Pel de knoflook en bewaar de helft apart voor later gebruik. Pers de overige knoflook of snijd fijn.
Aardappelen bakken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen in 7 minuten goudbruin.
  • Voeg de fijngesneden knoflook, de helft van de ui en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe.
  • Bak 3 minuten verder en breng op smaak met peper en zout.
Topping maken
3
  • Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat en de basilicumcrème toe aan een kom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn toe en meng goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.
Burger maken
4
  • Snijd de komkommer in dunne reepjes en voeg toe aan een saladekom.
  • Voeg de mosterd, de witte balsamicoazijn en de helft van de mayonaise toe.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.
  • Meng in een kom het gehakt met de overige ui. Vorm een burger van het gehaktmengsel.
Burger bakken
5
  • Snijd het broodje open en rooster 4 - 5 minuten in de oven.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant.
  • Verdeel de geraspte kaas erover. Verlaag het vuur en dek de pan af zodat de kaas kan smelten.
Serveren
6
  • Serveer de komkommersalade en balsamico-aardappelen over borden.
  • Voor de ouders: besmeer de binnenkant van de broodjes met de bewaarde knoflook.
  • Besmeer alle broodjes met de overige mayonaise en verdeel de burger eroverheen.
  • Voor de ouders: voeg de tomaten-topping toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders