Receptontwikkelaar Chiara: "Deze hamburger is geïnspireerd op bruschetta, een traditioneel Italiaans hapje. Je smeert de hamburgerbollen in met knoflook en belegt de zelfgemaakte Italiaanse-stijl hamburger met tomaat, basilicum en olijfolie."
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten: Selderij)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten, Sesamzaad, Soja Kan bevatten: Gluten, Noten)
1 tl
Mosterd
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Witte balsamicoazijn
¼ el
Extra vierge olijfolie
¼ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pel de knoflook en bewaar de helft apart voor later gebruik. Pers de overige knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Zet de aardappelen ruim onder water in een pan. Kook, afgedekt, 6 - 7 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen in 7 minuten goudbruin. Voeg de fijngesneden knoflook, de helft van de ui en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Bak 3 minuten verder en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes. Voeg de tomaat en het basilicum toe aan een kom. Voeg de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.
Snijd de komkommer in dunne reepjes en voeg toe aan een saladekom. Voeg de mosterd, de witte balsamicoazijn en de helft van de mayonaise toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart. Meng in een kom het gehakt met de overige ui. Vorm een burger van het gehaktmengsel.
Snijd het broodje open en rooster het 4 - 5 minuten in de oven. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 minuten per kant. Verdeel de geraspte kaas erover. Zet het vuur lager en dek de pan af zodat de kaas kan smelten.
Serveer de komkommersalade en balsamico-aardappelen over borden. Voor de ouders: besmeer de binnenkant van de hamburgerbollen met de bewaarde knoflook. Besmeer alle hamburgerbollen met de overige mayonaise en verdeel de burger eroverheen. Voor de ouders: voeg de bruschetta-topping toe.