Skip to main content
Zelfgemaakte boomstammetjes met rozemarijn

Zelfgemaakte boomstammetjes met rozemarijn

met peultjes, bospeen en aardappelpuree

4.4
(123)

Je geeft de boomstammetjes extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:
Toegankelijk
Allergenen:
Ei
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk
Hoeveelheden

100 gram

Boerengehakt

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

15 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

250 gram

Half kruimige aardappelen

¼ bos(sen)

Bospeen

1.5 tl

Gedroogde rozemarijn

50 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

¾ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3873 kJ
Energie (kcal)926 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers12 g
Vezels12 g
Eiwitten35 g
Zout3 g
Grote kom
Ovenschaal
Kleine kom
Diep bord
Pan met deksel

Instructies

Gehakt mengen
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het gehakt in een grote kom met een halve eierdooier per persoon, de helft van de panko en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, tot je een stevig mengsel overhoudt. Rol 2 stevige boomstammetjes per persoon en leg ze in de koelkast tot gebruik.

Bospeen voorbereiden
2

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Verwijder het loof van de bospeen, laat een klein stukje groen zitten, en schil dan de peen.

Boomstammetjes maken
3

Verdeel de overige panko over een diep bord en de rozemarijn in een kleine kom. Druk de zijkant van elk boomstammetje eerst in de gedroogde rozemarijn en rol het dan door de panko. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak ze 12 - 16 minuten in de oven.

Koken
4

Kook ondertussen de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in een van de pannen met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Kook de bospeen met een snuf zout in 6 - 8 minuten gaar in de andere pan met deksel. Voeg de laatste 4 minuten de peultjes toe aan de bospeen en kook mee. Giet af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.

Groenten bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de bospeen en peultjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen tot puree. Voeg 1/2 el boter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de boomstammetjes en de puree over de borden. Serveer met de peultjes en bospeen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders