Skip to main content
Zalmfilet met geroerbakte broccoli

Zalmfilet met geroerbakte broccoli

met sambal-aardappelsalade en sesamzaadjes

Broccoli komt oorspronkelijk uit Italië en wordt al meer dan 2000 jaar geteeld! De naam is afgeleid van het Italiaanse woord ‘brocco’, wat ‘spruit’ betekent.

Labels:
Caloriebewust
Familie
-30% koolhydraten
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ tl

Gemalen korianderzaad

½ stuk(s)

Ui

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Sambal

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten45.9 g
waarvan suikers5.4 g
Vezels11.5 g
Eiwitten29.2 g
Zout1.3 g
Potassium1355.9 mg
Calcium92.9 mg
Iron1.9 mg
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in twee pannen. 
  • Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
Dressing maken
2
  • Kook de broccoli 2 - 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg beide toe aan een een kom. 
  • Voeg het gemalen korianderzaad, de sambal, de wittewijnazijn en de sojasaus toe.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Broccoli bakken
3
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de broccoli met de helft van de dressing 3 - 5 minuten, of tot de broccoli beetgaar is.
  • Roer de helft van het sesamzaad erdoorheen.
  • Voeg de mayonaise en de overige dressing toe aan de aardappelen en meng goed.
Serveren
4
  • Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Draai de vis om en bak nog 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de aardappelsalade met de broccoli en de vis. Garneer met het overige sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders