Skip to main content
Zalmfilet in bladerdeeg

Zalmfilet in bladerdeeg

met geroosterde mini-romatomaten, frietjes en salade

3.4
(82)

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Verse dille & bieslook

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Dunne frieten

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

½ rol(len)

Bladerdeeg

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

125 gram

Mini-romatomaten

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

Witte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)6066 kJ
Energie (kcal)1450 kcal
Vetten92 g
waarvan verzadigd34.1 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels10 g
Eiwitten41 g
Zout1.8 g
Vergiet
Koekenpan met deksel
Kom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Spinazie slinken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen in een vergiet. Hak de spinazie vervolgens fijn.

Roomkaas mengen
2

Snijd de verse bieslook en dille fijn en snijd de citroen in 2 parten per persoon. Meng in een kom de roomkaas en de helft van de kruiden met peper en zout. Knijp er 1 partje citroen per persoon boven uit. Meng goed en bewaar apart.

Zalm in bladerdeeg maken
3

Snijd het bladerdeeg in stukken, zodat je 1/2 rol per persoon gebruikt. Prik met een vork voorzichtig wat gaatjes in het deeg. Verdeel de spinazie over de helft van de stukken bladerdeeg. Leg de zalmfilet erop en bestrijk met de roomkaas. Vouw het bladerdeeg over de zalm, druk de zijkanten stevig aan en snijd de bovenkant in. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met een beetje melk.

Bakken
4

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de mini-romatomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie, peper en zout. Leg de zalmpakketjes op de bakplaat met bakpapier naast de frietjes. Bak de zalmpakketjes en de mini-romatomaten de laatste 15 - 20 minuten mee in de oven.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/4 el witte balsamicoazijn. Voeg vlak voor het serveren de rucola, veldsla en de overige kruiden toe aan de dressing en meng goed door.

Serveren
6

Verdeel de zalm in bladerdeeg over de borden. Serveer met de frietjes, geroosterde mini-romatomaten en de salade. Garneer met de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders