Skip to main content
Wildzwijnburger in mosterdroomsaus
Wildzwijnburger in mosterdroomsaus

Wildzwijnburger in mosterdroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Wortel

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 tl

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

30 ml

Water voor saus

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3462 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd26.6 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels13.2 g
Eiwitten28.9 g
Zout1.8 g
Potassium1660.3 mg
Calcium150.5 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in 2 pannen voor de aardappelen en de groenten.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven één van de pannen. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af.
Puree maken
2
  • Snijd ondertussen de wortel in plakjes.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.
  • Stamp de aardappelen, een klontje roomboter en een scheutje melk met een aardappelstamper tot een puree. 
  • Roer de helft van de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Groenten koken
3
  • Kook in de andere pan de sperziebonen en wortelplakjes 8 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Ze zijn ook rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Burger bakken
4
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger met de helft van de ui en de helft van de knoflook 4 - 5 minuten per kant.
  • Haal de burger uit de koekenpan en serveer op de borden.
  • Bewaar apart en houd warm onder aluminiumfolie tot serveren.
Saus maken
5
  • Verlaag het vuur en voeg de room, rodewijnazijn, de overige mosterd en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Roer goed door, breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Voeg, vlak voor serveren, een klontje roomboter, de overige knoflook en de overige ui toe aan de groenten.
  • Bak nog 1 - 2 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelpuree en groenten over de borden.
  • Verdeel de mosterdroomsaus eroverheen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders