Skip to main content
Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney
Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney

Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney

met zoete aardappel-wortelpuree en veldsla

4.2
(1,5K)

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Wild boar burger

1 piece

Carrot

150 g

Sweet potato

40 g

Arugula & lamb's lettuce

40 g

Onion chutney

1 pinch

Nutmeg

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Mustard

¼ piece

Low sodium beef stock cube

Nutrition Values

Calories579 kcal
Energy (kJ)2424 kJ
Fat28 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate55 g
Sugar28 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein22 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl
Grater
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Was of schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de zoete aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Burger bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Jus maken
3

Voeg de uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouilonblokje toe aan dezelfde koekenpan waarin je de burger gebakken hebt. Meng goed door en laat de jus 6 - 8 minuten zacht pruttelen zodat hij indikt. Roer af en toe door.

Tip: Merk je dat je saus nog wat te dun is? Zet het de laatste 2 minuten op hoog vuur zodat de saus wat meer indikt.

Salade maken
4

Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

Puree maken
5

Stamp de zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper, zout en per persoon: 1 mespuntje geraspte nootmuskaat en 1/2 tl mosterd.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Leg de wildzwijnburger op de puree en giet de jus eroverheen. Serveer de salade ernaast.

More delicious recipes with similar ingredients

Moroccan-Style Duck Confit Tart

Moroccan-Style Duck Confit Tart

with Greek-style cheese, almonds & carrot salad
Ovenschotel van broccoli en spitskool

Ovenschotel van broccoli en spitskool

met spekjes, geitenkaas en ui
Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

met ingelegde komkommer en wortel-gembersalade
Veggie + protein - Kikkererwtencurry met garnalen als extra

Veggie + protein - Kikkererwtencurry met garnalen als extra

met zoete aardappel, rijst en mangochutney
Midden-Oosterse parelcouscous met gekonfijte kippendij

Midden-Oosterse parelcouscous met gekonfijte kippendij

met zoete twist, een frisse salade en buffelyoghurt
Luxe bibimbap met kimchisaus

Luxe bibimbap met kimchisaus

met kogelbiefstuk, gewokte groenten en spiegelei
Bowl met kippendij en parelcouscous

Bowl met kippendij en parelcouscous

met kruidige geroosterde groenten en labne
Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

op een wortelbroodje met aardappelpartjes
Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes

Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes

met appel-koolsalade en topping van ontbijtspek en cranberrychutney
Vegan burger met Amerikaanse fritessaus

Vegan burger met Amerikaanse fritessaus

met frisse salade
Afrikaans gekruide kipdrumsticks met couscous

Afrikaans gekruide kipdrumsticks met couscous

met wortel, aubergine en frisse kruidendressing
Romige kippensoep met orecchiette

Romige kippensoep met orecchiette

met wortel en prei
Vegetarische kaasschnitzel met wortel-preipuree

Vegetarische kaasschnitzel met wortel-preipuree

met zelfgemaakte jus
Vegan curry met knapperige schnitzel en rijst

Vegan curry met knapperige schnitzel en rijst

geïnspireerd op Japanse katsu curry
Teriyaki-kipburger

Teriyaki-kipburger

met aardappelpartjes en frisse salade
Rijstbowl met varkenshaas

Rijstbowl met varkenshaas

met champignons en gomasio-sambalsaus
Pilav met gestoomde kabeljauw

Pilav met gestoomde kabeljauw

met bruine rijst, paprika en spinazie
Galette met geitenkaas en rode biet

Galette met geitenkaas en rode biet

met zoete aardappel, tijm en walnootstukjes
Sticky tempeh met frisse noedelsalade

Sticky tempeh met frisse noedelsalade

met komkommer, munt en cashewstukjes
Gebakken zalm met een dille roomsaus

Gebakken zalm met een dille roomsaus

met sperziebonen, wortel en aardappelpuree

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds