Skip to main content
Kikkererwtencurry met tomatenblokjes en zoete aardappel
Kikkererwtencurry met tomatenblokjes en zoete aardappel

Kikkererwtencurry met tomatenblokjes en zoete aardappel

met rijst, munt, koriander en mangochutney

4.2
(8,9K)
Tags:
Veggie
Plant-Based

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1.5 teaspoon

Fresh ginger

2 cm

Fresh turmeric

1 can

Chickpeas

1 pack

Chopped tomatoes

125 milliliters

Coconut milk

75 g

Basmati rice

4.95 g

Fresh coriander & mint

50 g

Spinach

20 g

Mango chutney

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White wine vinegar

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories423 kcal
Energy (kJ)1772 kJ
Fat10.4 g
Saturated Fat1.3 g
Carbohydrate60.8 g
Sugar19.8 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein14.1 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Soup pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma (zie TIP). Laat de kikkererwten uitlekken.

Tip: Kurkuma geeft veel kleur af. Gebruik daarom een boterhamzakje als handschoen om de kurkuma mee vast te houden wanneer je hem raspt.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 3 - 4 minuten.

Koken
3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon, de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappel zacht is. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
4

Ris de blaadjes munt van de takjes. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.

Tip: Kikkererwten zijn rijk aan vezels, eiwitten en langzame koolhydraten. Ze zijn ook rijk aan verschillende B-vitamines, ijzer, calcium, magnesium, kalium én vitamine E.

Curry maken
5

Haal het deksel van de soeppan en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst en curry over diepe borden. Garneer met de verse munt en koriander. Serveer met de mangochutney.

Tip: Wist je dat geblikte tomaten bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten?

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn