Skip to main content
Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel
Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

met knolselderijpuree en peersalade

Allergens:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour 10 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Carrot

¼ piece

Yellow carrot

¼ piece

Purple carrot

5 g

Fresh thyme & sage

½ piece

Onion

½ piece

Bay leaf

150 g

Deer stew

0.15 roll(s)

Puff pastry

150 g

Potatoes

⅖ piece

Celeriac

(Contains: Selderij)

25 milliliters

Heavy cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Dried cranberries & mixed seeds

½ piece

Pear

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

⅓ tablespoon

Sugar

1.5 teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)3256 kJ
Calories778 kcal
Fat35.3 g
Saturated Fat20.2 g
Carbohydrate91.6 g
Sugar20.5 g
Dietary Fiber23 g
Protein14.1 g
Salt0.6 g
Potassium1446.3 mg
Calcium34.5 mg
Iron1.8 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Baking Dish or Sautépan with Lid
Oven Dish
Potato Masher
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Wortelen glaceren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortelen grondig en dep ze droog. Snijd de wortelen in de lengte doormidden en snijd dikkere wortelen in vieren. Snijd de salie in reepjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote koekenpan met deksel op laag vuur. Voeg de wortelen en 1/2 el suiker per persoon toe, verlaag het vuur en stoof ze, afgedekt, 15 minuten.

Stoof maken
2

Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon en 50 ml water per persoon toe. Voeg ook de wildstoof, de takjes tijm en het laurierblad toe. Stoof, afgedekt, 35 – 40 minuten en schep tussendoor om.

Tarte tatin bakken
3

Leg de wortelen naast elkaar in een taartvorm, ovenschaal of ovenvaste koekenpan (zie TIPS) en giet de achtergebleven boter uit de pan eroverheen. Bestrooi met de salie en kruid rijkelijk met peper en zout. Snijd een stuk uit het bladerdeeg dat net iets groter is dan de bakvorm. Prik met een vork een aantal keer in het deeg. Drapeer het deeg over de wortelen en stop de deegrand voorzichtig in (zie TIP). Bak de tarte tatin 25 - 30 minuten in de oven, of tot het deeg gerezen en goudbruin is.

Tip: Gebruik je een springvorm voor het maken van de tarte tatin? Dan is het belangrijk dat je de binnenkant van de vorm zorgvuldig bekleedt met aluminiumfolie - anders zou de siroop uit de vorm kunnen lekken. Je kunt de tarte tatin ook in een ovenvaste koekenpan maken. Laat de tarte tatin in de pan of taartvorm afkoelen en verhit hem vlak voor het serveren op laag vuur, zodat de siroop weer vloeibaar wordt en de tarte tatin makkelijk loslaat.

Puree maken
4

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de puree. Schil de aardappelen. Schil 1/4 knolselderij per persoon en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappelen samen met de knolselderij, afgedekt, in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Voeg 25 ml slagroom per persoon toe. Stamp met een aardappelstamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout. Houd de puree daarna tot serveren warm op laag vuur. Roer af en toe goed door.

Salade maken
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de cranberry-pittenmix tot de pitten poffen. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn met peper en zout. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de peer in plakjes. Meng de gemengde sla en peer door de dressing. Garneer de salade met de cranberry-pittenmix.

Serveren
6

Snijd de randen van de tarte tatin af met een scherp mesje. Plaats een bord op de vorm en draai de tarte tatin om. Verdeel de tarte tatin over de borden. Verdeel de puree ernaast. Haal de takjes tijm en blaadjes laurier uit de stoof en schep het stoofvlees naast de puree. Serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

met geroosterde aardappeltjes en een salade
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes
Witte asperges met ham en een gekookt eitje

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

met aardappelen en ravigotesaus
Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Met gebakken witlof

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

with Italian cheese & basil crème
Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

inspired by Hokkien Mee, with crispy onions & a twist of lime
Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Peruvian classic, with tomato, parsley & bell pepper
Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

one simple recipe with extra flavours for parents!
Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

over rice with chili pepper & yellow curry spices
Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

with kale & a garlic poppyseed roll
Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

with hidden veggies for kids: broccoli
Chickpea & Sweet Potato Curry

Chickpea & Sweet Potato Curry

over rice with apricot chutney & fresh herbs
Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

with sweet potato, lemon, almonds & cucumber
Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

over sweet potato mash with onion jus & cucumber salad
Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

with roasted eggplant, butter lettuce & cashews
Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

with a creamy cucumber-apple salad & fresh herbs
Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

with jalapeño, red cabbage & fresh herbs
Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

with capers, green beans & fresh dill
Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

over garlic rice with pak choi & carrot
Flemish-Style Sausage Rolls

Flemish-Style Sausage Rolls

with homemade applesauce & crunchy slaw
Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

with pumpkin seed salsa, lime & spinach
Tempeh Stir-Fry in Spicy Ketjap Sauce

Tempeh Stir-Fry in Spicy Ketjap Sauce

with potato wedges & vegetables
Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

over cauliflower rice with bell pepper
Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

with quick-pickled slaw, East Asian-style sauce & gomashio