Skip to main content
Mafaldine met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Mafaldine met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen

Mafaldine wordt ook wel reginette genoemd, wat "kleine koninginnen" betekent in het Italiaans. Deze pastavorm is vernoemd naar Mafalda van Savoye, een Italiaanse prinses uit het begin van de twintigste eeuw.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Soja)

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

20 gram

Rucola

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3754 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten81.8 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels8.2 g
Eiwitten51 g
Zout1.2 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg
Large Frying Pan
Pan

Instructies

Biesfstukreepjes bakken
1
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de biefstukreepjes 4 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakken.
  • Hak de amandelen grof. Snijd de peterselie grof.
Saus maken
2
  • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan en bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de champignons en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Bak 3 - 4 minuten.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de room toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten zachtjes koken, of tot de saus is ingedikt.
Mafaldine koken
3
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de mafaldine 7 - 9 minuten.
  • Bewaar 50 ml kookvocht per persoon en giet vervolgens af.
  • Voeg de biefstukreepjes, mafaldine en het kookvocht toe aan de saus en roer goed door.
Serveren
4
  • Halveer de burrata.
  • Serveer de rucola op diepe borden. Verdeel de mafaldine en burrata eroverheen.
  • Garneer met de amandelen en peterselie. Besprenkel met de balsamicocrème.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders