Skip to main content
Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel
Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen

Receptontwikkelaar Fabienne: "Dit recept haalt inspiratie uit de Zuid-Oost Aziatische en de Scandinavische keuken. In Noord-Europa wordt een zoet element zoals jam vaak geserveerd bij gehaktballetjes. In dit gerecht zorgt de sinaasappelglazuur voor frisheid en een vleugje aciditeit, wat prachtig combineert met de aardse smaak van de bonen."

Labels:
Calorie Smart
Fibermaxxing
High Protein
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Mosterd
Noten
Amandelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

6 stuk(s)

Hertengehaktballetjes Provençaals

(Bevat: Gluten, Tarwe)

75 gram

Bulgur

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Gemberpuree

20 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

50 gram

Gesneden snijbonen

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Sinaasappel

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

20 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2658 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten17.9 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten76.4 g
waarvan suikers19 g
Vezels14.6 g
Eiwitten32.3 g
Zout1.2 g
Potassium532.7 mg
Calcium56.7 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Voeg de bulgur toe aan een pan en zet de bulgur onder een laag water.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook.
  • Kook in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 8 - 9 minuten, of tot ze rondom bruin kleuren.
Groenten bakken
2
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paprika en de snijbonen 2 - 3 minuten.
  • Voeg de ui, knoflook en de aangegeven hoeveelheid water toe. Kook nog 3 - 4 minuten.
Saus maken
3
  • Pers de sinaasappel uit boven een kleine kom (zie Tip).
  • Voeg de mangochutney, het sinaasappelsap, de wittewijnazijn en de gemberpuree toe aan de gehaktballetjes. Roer goed door en laat 1 minuut op hoog vuur inkoken.
  • Voeg de bulgur en de Peruaanse kruiden toe aan de groenten en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van een extra intense sinaasappelsmaak? Rasp de sinaasappel, voordat je hem uitperst, en voeg wat sinaasappelrasp toe aan de bulgur.

Serveren
4

  • Serveer de bulgur met de groenten op diepe borden.
  • Leg de gehaktballetjes met de saus erbovenop.
  • Garneer met het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders