Skip to main content
Volkoren tortilla's met pittig gekruide kikkererwten
Volkoren tortilla's met pittig gekruide kikkererwten

Volkoren tortilla's met pittig gekruide kikkererwten

met avocado en zoetzure rodekool

4.1
(276)

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de bloemkool vervangen door kikkererwten.

Tags:
Veggie
Low in Salt

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 can

Chickpeas

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

50 g

Shredded red cabbage

2 piece

Wholewheat tortilla

⅓ piece

Avocado

15 g

Hot honey peanuts

40 g

Labneh

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

¾ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories601 kcal
Energy (kJ)2515 kJ
Fat30 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate58 g
Sugar19 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein18 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large wok or sautépan
Lid
Bowl
Aluminum Foil

Cooking Steps

Smaakmakers bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af met koud water in een zeef of vergiet, en laat uitlekken. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan met deksel. Voeg 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon en een snuf zout toe en bak 2 minuten.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.

Kikkererwten bakken
2

Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak in 5 – 6 minuten knapperig. Schep tussendoor om zodat ze niet verbranden. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Doordat je minder vet gebruikt en droge kruiden toevoegt, kan dit sneller aanbranden. Gebruik daarom een pan met goede aanbaklaag en roer tussendoor regelmatig.

Zoetzure rodekool maken
3

Meng in een kom per persoon 1 1/2 el wittewijnazijn met 3/4 tl suiker en een snuf zout. Voeg de rodekool toe, schep om en laat intrekken tot serveren.

Tortilla's verwarmen
4

Verpak de bruine tortilla's samen in aluminiumfolie en verwarm 5 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 50% van de ADH vezels bevat? De voornaamste bronnen zijn de bruine tortilla's en de ruim 300g groente.

Avocado snijden
5

Halveer de avocado, draai de twee helften uit elkaar en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en haal ze met een lepel uit de schil. Hak de pikante honingpinda's grof.

Serveren
6

Vul de tortilla's met zoetzure rode kool, kikkererwten en avocado. Garneer met de pinda's en de labne en rol de tortilla's op.

Tip: Heb je nog groenten over? Meng ze en schep ze naast de tortilla op het bord.

This week's must-try HelloFresh recipes