Skip to main content
Quinoa met geroosterde gele biet

Quinoa met geroosterde gele biet

Met verse geitenkaas, avocado en walnoten

4.2
(604)

Geroosterde gele biet speelt in dit frisse quinoagerecht de hoofdrol, gecombineerd met romige geitenkaas en avocado. Omdat je de biet in dit recept in dunne halve plakjes snijdt, kun je de schil gerust laten zitten. Dat scheelt weer tijd!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Gele biet

70 g

Quinoa

½ unit

Sjalot

50 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

½ unit

Avocado

50 g

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

¼ teaspoon

Gemalen komijnzaad

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

175 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Honing

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3895 kJ
Calories931 kcal
Fat64 g
Saturated Fat14.5 g
Carbohydrate57 g
Sugar11.7 g
Dietary Fiber12 g
Protein25 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Biet in de oven
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Was de gele biet grondig en snijd in dunne halve plakken van maximaal ½ cm. Verdeel de biet over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 14 – 18 minuten in de oven.

Quinoa koken
2

Verhit ondertussen de pan met deksel op middelhoog vuur en bak de quinoa, zonder olie, al roerend 1 minuut (zie tip). Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
3

Snipper ondertussen de sjalot en scheur de spinazie klein. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes (zie tip). Verkruimel de verse geitenkaas. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Spinazie toevoegen
4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd en komijn tot een dressing. Roer er de sjalot door en breng op smaak met peper en zout. Voeg ⅔ van de spinazie toe aan de quinoa in de pan met deksel, schep goed om en verhit nog 2 minuten op middellaag vuur, of tot de spinazie slinkt.

Salade mengen
5

Voeg het quinoa-spinaziemengsel toe aan de saladekom en meng goed met de dressing. Roer er vervolgens de helft van de geroosterde plakjes biet, de helft van de avocado, de helft van de geitenkaas en de overige spinazie door.

Serveren
6

Verdeel de quinoasalade over de borden en garneer met de overige geroosterde biet, de overige avocado en de overige geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes