Geroosterde gele biet speelt in dit frisse quinoagerecht de hoofdrol, gecombineerd met romige geitenkaas en avocado. Omdat je de biet in dit recept in dunne halve plakjes snijdt, kun je de schil gerust laten zitten. Dat scheelt weer tijd!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Gele biet
70 g
Quinoa
½ unit
Sjalot
50 g
Spinazie
½ unit
Avocado
50 g
Verse geitenkaas
10 g
Walnoten
¼ teaspoon
Gemalen komijnzaad
½ tablespoon
Olijfolie
175 milliliters
Groentebouillon
1.5 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Honing
½ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Was de gele biet grondig en snijd in dunne halve plakken van maximaal ½ cm. Verdeel de biet over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 14 – 18 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de pan met deksel op middelhoog vuur en bak de quinoa, zonder olie, al roerend 1 minuut (zie tip). Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de sjalot en scheur de spinazie klein. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes (zie tip). Verkruimel de verse geitenkaas. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd en komijn tot een dressing. Roer er de sjalot door en breng op smaak met peper en zout. Voeg ⅔ van de spinazie toe aan de quinoa in de pan met deksel, schep goed om en verhit nog 2 minuten op middellaag vuur, of tot de spinazie slinkt.
Voeg het quinoa-spinaziemengsel toe aan de saladekom en meng goed met de dressing. Roer er vervolgens de helft van de geroosterde plakjes biet, de helft van de avocado, de helft van de geitenkaas en de overige spinazie door.
Verdeel de quinoasalade over de borden en garneer met de overige geroosterde biet, de overige avocado en de overige geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.