Volkoren couscous met blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren couscous met blauwe kaas

Volkoren couscous met blauwe kaas

Met gebakken peer en pistachenootjes

Blauwe kaas met peer is een klassieke combinatie. Het zoete van de peer is een mooie tegenhanger voor de stevige, zoute dana blue. De rode ui, tijm en kastanjechampignons bak je zo in de oven. Zo krijgen de champignons een diepere, nootachtige smaak waardoor ze goed samengaan met de kaas en peer. Erbij serveer je volkoren couscous en geroosterde pistachenootjes.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Peer

1 tl

Gedroogde tijm

60 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

30 gram

Gemengde sla

25 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2510 kJ
Energie (kcal)600 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers21 g
Vezels12 g
Eiwitten19 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 125 ml water per persoon voor de volkoren couscous en verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Verwijder het klokhuis van de peer (conference) en snijd de peer, inclusief schil, in partjes.

In de oven
2

Meng op een bakplaat met bakpapier de champignons met de ui, de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 15 minuten in de oven. Schep halverwege om. Meng ondertussen in een saladekom de volkoren couscous met het kokende water en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Pistache roosteren
3

Hak ondertussen de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pistachenoten, zonder olie, tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Peer bakken
4

Verhit vervolgens de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de partjes peer 7 – 12 minuten, of tot ze gaar zijn t. Voeg halverwege de honing toe. Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Voeg de groenten uit de oven en de dressing toe aan de saladekom met de volkoren couscous en meng goed. Laat de groenten en couscous even afkoelen en schep er voorzichtig de gemengde sla door.

Serveren
6

Schep de salade op de borden, bestrooi met de dana blue en de pistachenoten en garneer met de partjes peer. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.