Vandaag eet je een verse pastasalade waarin alle kleuren van de Italiaanse vlag terugkomen. Pasta is er in allerlei soorten en maten en volgens de Italianen past bij elke pastasoort een bepaalde saus. Zo wordt conchiglie veel gegeten met romige sauzen, waarbij de pastaschelp zich met de saus vult. Deze salade is zowel warm als koud erg lekker.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Rode cherrytomaten
½ unit
Rode ui
40 g
Rucola
(May be present: Selderij)
50 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
125 g
Verse conchiglie
(Contains: Gluten)
1 tube
Basilicumcrème
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Scheur de rucola klein. Meng de cherrytomaten, de rode ui en de rucola in een saladekom.
Verkruimel de feta en meng het grootste deel van de feta door de salade. Houd wat feta achter voor de garnering.
Kook de verse conchiglie, afgedekt, in de pan met deksel in 4 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel kort onder koud water om verdere garing tegen te gaan.
Voeg de conchiglie en de basilicumcrème toe aan de salade en meng goed.
Breng de salade op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta.