Skip to main content
Smokey tostada's met zwarte bonen
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!

3.8
(366)

Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.

Labels:
Plantaardig
Familie
Extra groente
Bron van vezels
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gerst
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

75 gram

Vegan gehakt

(Bevat: Soja, Gerst, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Haver, Rogge, Selderij, Tarwe, Gluten)

1 stuk(s)

Wortel

¼ pak(ken)

Zwarte bonen

50 gram

Passata

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Veldsla

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Water voor saus

½ tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2986 kJ
Energie (kcal)714 kcal
Vetten35.7 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten67.6 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels18.1 g
Eiwitten25.7 g
Zout2.5 g
Potassium192.1 mg
Calcium54.6 mg
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. 
  • Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in dunne plakjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Saus maken
2
  • Snijd de helft van de limoen in partjes. Pers de overige limoen uit.
  • Snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaat in blokjes. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de suiker en per persoon: 1/2 el water en 1 tl limoensap.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Vulling maken
3
  • Voeg de zwarte bonen en het gerookt paprikapoeder toe aan de groenten. Stamp het geheel met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg het plantaardig gehakt en de passata toe en bak nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1 el water en 1/2 el zonnebloemolie. 
  • Besmeer de tortilla's met het water-oliemengsel en leg, met de ingesmeerde kant naar beneden, op een bakplaat met bakpapier. 
Serveren
4
  • Verdeel de vulling over de tortilla's en druk plat met een lepel. Bak de tortilla's 5 minuten in de oven.
  • Serveer alle toppings apart op tafel: de sla, tomaat, peterselie, saus en limoenpartjes.
  • Laat iedereen zelf de tostada's beleggen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders