Veggie, Quick (20 mins) - Primary PTN: Egg - use EID: desiccated coconut
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Veggie, Quick (20 mins) - Primary PTN: Egg - use EID: desiccated coconut

with fried vegetables and sweet chili sauce

Labels:
Veggie
Allergenen :
Ei
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

70 gram

Mais in blik

50 gram

Wittekool en wortel

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

175 ml

Water

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Water voor saus

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3526 kJ
Energie (kcal)843 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten86.1 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels11 g
Eiwitten27.8 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Kleine kom
Kom

Instructies

1
  • Boil the water in a pot or saucepan (see pantry for amount).
  • Cook the rice for 10 - 12 minutes, covered, then turn off the heat and allow to stand for 5 minutes, still covered.
  • Zest and quarter the lime.
  • Mix the lime zest with the rice shortly before serving, add lime juice to taste and season with salt and pepper.
2
  • Heat a clean frying pan over medium heat. Toast the desiccated coconut with the peanuts and half of the Peruvian spice mix, until lightly browned, then transfer to a small bowl.
  • Meanwhile, finely chop the onion and cut the bell pepper into strips.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in the same frying pan over medium-high heat and fry the onion and bell pepper with the rest of the Peruvian spice mix for 6 - 8 minutes.
  • Drain the corn and fry along for the last 2 minutes. Season with salt and pepper.
3
  • Heat a drizzle of sunflower oil in another frying over medium-high heat and fry the eggs as preferred. Season with salt and pepper.
  • In the meantime, chop the fresh herbs.
  • In a bowl, mix half of the herbs with the slaw and extra virgin olive oil to taste. Season with salt and pepper.
  • In a small bowl, mix the sweet chili sauce with the mayo and the water for the sauce (see Tip).

Tip: If you'd like the sauce to be spicier, add sambal as preferred (if you have it).

4
  • Serve the rice in bowls or on deep plates and top with the fried vegetables, slaw and fried eggs.
  • Drizzle over the sauce.
  • Garnish with the coconut-peanut topping and the rest of the fresh herbs.
  • Serve with the rest of the lime wedges.

Did you know... tinned vegetables such as corn also contribute to your vegetable intake. Corn is a good source of magnesium, which plays an important role in muscle and bone health.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen