Skip to main content
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten

4.5
(172)

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Noord-Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Allergenen:
Tarwe
Cashewnoten
Lupine
Ei
Mosterd
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten
Selderij
Pinda's
Noten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat: Lupine, Ei, Mosterd, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe)

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

¼ stuk(s)

Citroen

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

75 gram

Spinazie

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten, Cashewnoten)

25 gram

Grana Padanovlokken DOP

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.25 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)941 kcal
Energie (kJ)3937 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten81.9 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels9.6 g
Eiwitten41.3 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de linguine.
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.
2
  • Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.  
  • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes in 5 – 8 minuten gaar.
  • Verwarm een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spinazie 3 - 4 minuten, totdat de spinazie geslonken is. Bewaar het kookvocht.
3
  • Meng in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de grana padano en de cashewstukjes.
  • Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de linguine erop en verdeel de spinaziepesto erover.
  • Schep de cherrytomaten en de kipfiletstukjes erop en besprenkel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.
  • Garneer met de overige grana padano. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders