Skip to main content
Vegetarische quesadilla met witte kaas
Vegetarische quesadilla met witte kaas

Vegetarische quesadilla met witte kaas

met belegen kaas, salsa en chilimayonaise

4.2
(610)

Vandaag bereid je vegetarische quesadilla's. De verse koriander en de zoet-pittige chilisaus geven dit gerecht zoveel smaak dat je het vlees niet zult missen.

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Mosterd
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

½ piece

Courgette

1 piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

¼ piece

Lime

¼ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ sachet(s)

Sweet chili sauce

15 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

2 piece

Flour tortillas

(Contains: Tarwe)

25 g

Grated mature cheese

25 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Spinach

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories742 kcal
Energy (kJ)3106 kJ
Fat45.9 g
Saturated Fat13.6 g
Carbohydrate54.6 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber6 g
Protein22.3 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Bowl
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de limoen in partjes. Snipper de rode ui fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de koriander fijn.
  • Meng in een kom de tomaat, rode ui, koriander en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Houd je niet van rauwe ui ? Bak deze dan mee met de andere groenten.

Bakken
2
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Meng in een grote kom de courgette met per persoon: 3/4 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 4 - 5 minuten.
  • Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de koekenpan en laat slinken.
  • Verkruimel ondertussen de witte kaas.
Quesadilla's maken
3
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg de helft van de tortilla met de gebakken groenten, geraspte belegen kaas en witte kaas (zie Tip).
  • Vouw de tortilla dubbel en druk de quesadillas goed aan.
  • Herhaal dit met alle tortilla's. Bak de tortilla's 6 - 8 minuten bovenin de oven.

Tip: Is er veel vocht van de spinazie vrijgekomen? Giet dan het vocht af met behulp van een vergiet voordat je de tortilla's vult. 

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.
  • Verdeel de quesadilla's over de borden.
  • Garneer met de eventuele overige limoenpartjes.
  • Serveer met de chilimayonaise en de salsa.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes