Skip to main content
Cheesy Tex-Mex loaded zoete-aardappelpartjes met guacamole

Cheesy Tex-Mex loaded zoete-aardappelpartjes met guacamole

met tomatensalsa, zure room en mais

De "Tex" in Tex-Mex staat voor Texas en deze keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

225 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Guacamole

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

¾ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3194 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten76.2 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels18.9 g
Eiwitten21.3 g
Cholesterol15 mg
Zout1.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium283.1 mg
Calcium50.9 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Kom
Zeef
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Zoete-aardappelpartjes maken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de zoete aardappel en snijd in partjes. Voeg toe aan een kom.
  • Voe de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en besprenkel met een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
Zoete-aardappelpartjes bakken
2
  • Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om (zie Tip).
  • Giet de bonen af en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de overige Mexicaanse kruiden toe. Besprenkel met een klein scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: De randen van de zoete aardappel kunnen makkelijk verbranden. Houd de oven dus goed in de gaten en verlaag eventueel de temperatuur.

Salsa maken
3
  • Verdeel de laatste 5 minuten de bonen over de partjes en bak mee in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de koriander grof.
  • Meng in een kom de tomatenblokjes, witte balsamicoazijn, 1/3 van de koriander en de helft van de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Mais bakken
4
  • Giet de mais af. Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de mais 2 - 3 minuten. Breng op smaak met met een snuf zout.
  • Snipper de ui zeer fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
Guacamole maken
5
  • Meng in een kleine kom de guacamole met de rode peper, knoflook en ui (zie Tip).
  • Voeg 1/3 van de koriander, de overige extra vierge olijfolie en 1/2 el limoensap per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Je serveert de ui en knoflook rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui en knoflook dan mee in de oven in de volgende stap. 

Serveren
6
  • Voeg de mais toe aan de bakplaat en schep goed om.
  • Strooi de kaas eroverheen en zet de bakplaat nog 3 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Verdeel de loaded zoete-aardappelpartjes over borden. Verdeel de guacamole, tomatensalsa en zure room eroverheen.
  • Garneer met de overige koriander en serveer de overige limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders