HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Spaans recepten
Vegetarische groentepaella met bonen, olijven en citroen

Vegetarische groentepaella met bonen, olijven en citroen

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 231 beoordelingen
Lees meer

Met enkele aanpassingen en een beetje fantasie kun je traditionele Spaanse paella's gemakkelijk in je eigen keuken maken. Deze vegetarische paella bevat heerlijke kruiden, seizoensgroenten en kidneybonen.

Labels:DiscoveryVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

200 g

Champignons

1 stuks

Groene paprika

½ pot

Kidneybonen

12 takje

Verse bladpeterselie

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

150 g

Risottorijst

2 tl

Paprikapoeder

1 tl

Gemalen kurkuma

½ blik

Tomatenpuree

½ stuks

Citroen

30 g

Leccino olijven

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout2.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Snijd of pers de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de champignons in plakken. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet. Snijd de peterselie fijn.

Pompoenpitten poffen
Pompoenpitten poffen
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de roomboter op middelhoog vuur in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook en ui 1 minuut op hoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 2 - 3 minuten.

Rijst bereiden
Rijst bereiden
3

Voeg de risottorijst, paprikapoeder, kurkuma en bouillon toe en schep om (zie tip). Voeg de paprika, kidneybonen, de tomatenpuree en de helft van de peterselie toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken op laag vuur. Roer nog een paar keer door.

Snijden
Snijden
4

Snijd ondertussen de citroen in parten en de leccino olijven in ringen.

Garen
Garen
5

Dek de laatste 10 minuten de wok of hapjespan af. Controleer of de rijst al het vocht heeft opgenomen en haal dan de pan van het vuur. Laat 5 minuten afgedekt nagaren, tot hij de juiste smeuïgheid heeft. Breng de paella op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Knijp naar smaak de citroenpartjes uit over het gerecht en garneer het gerecht met de overige peterselie, olijven en pompoenpitten.