Skip to main content
Vegan pasta pesto met spinazie en knoflook

Vegan pasta pesto met spinazie en knoflook

met geroosterde cherrytomaten en pangrattato

Met dit recept tover je 300 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

190 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

15 gram

Witte miso

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

10 gram

Vers basilicum

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3261 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten37.1 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten83.1 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels13.1 g
Eiwitten21 g
Zout2.1 g
Potassium1182.1 mg
Calcium118.1 mg
Iron2.8 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan en kook de pasta 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het sesamzaad en de panko toe en breng op smaak met peper en zout. Bak 1 - 2 minuten, of tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Gebruik eventueel een waterkoker om tijd te besparen.

Tomaten roosteren
2
  • Verdeel de cherrytomaten over een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schud goed om.
  • Rooster de cherrytomaten 15 - 17 minuten in de oven.
  • Pel de knoflook, maar laat de knoflook heel.
Pesto maken
3
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, 2/3 van de spinazie en een scheutje water toe en bak 2 - 3 minuten, of tot de spinazie geslonken is. Schep het mengsel vervolgens in een hoge kom.
  • Voeg de misopasta (let op: zout! Gebruik naar smaak), sesamolie, basilicumcrème, witte balsamicoazijn, plantaardige honing, de helft van het vers basilicum en een klein scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en mix met een staafmixer tot een glad geheel.
Serveren
4
  • Roer de vegan pesto door de pasta en voeg een scheutje kookvocht toe (zie Tip).
  • Roer de overige spinazie erdoor en verdeel de pasta over de borden.
  • Leg de geroosterde cherrytomaten, de panko en het sesamzaad erbovenop.
  • Garneer met het overige basilicum.

Tip: Voeg eventueel een klontje plantaardige boter toe om het extra romig te maken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders