Skip to main content
Varkensworst met geroosterde pompoen

Varkensworst met geroosterde pompoen

Met verse salie en kurkuma

3.3
(214)

Pompoen en salie vormen een klassieke combinatie - de smaak van de herfst! Het klaarmaken van pompoen lijkt soms een uitdaging, maar dat valt met dit recept reuze mee. Je hoeft de pompoen bijvoorbeeld niet te schillen omdat de schil in de oven zacht wordt.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Hokkaido pompoen

½ unit

Rode ui

3 leaves

Verse salie

1.5 teaspoon

Gemalen kurkuma

1 unit

Varkensworst met salie en witte wijn

40 g

Rucola

(May be present: Selderij)

25 g

Biologische zure room

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Rode wijnazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2481 kJ
Calories593 kcal
Fat48 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate16 g
Sugar11.2 g
Dietary Fiber6 g
Protein23 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de hokkaido pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen, maar laat de schil eraan. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de blaadjes van de takjes salie in reepjes.

Pompoen voorbereiden
2

Meng in een ovenschaal de pompoen met de rode ui, de salie, de kurkuma en 1,5 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Pompoen in de oven
3

Zet de ovenschaal in de oven en bak 25 – 30 minuten, of tot de pompoen zacht is. Schep halverwege om.

Worst bakken
4

Verhit ondertussen een 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Pompoen mengen
5

Meng ondertussen in een saladekom de pompoen met de rucola, de rodewijnazijn en het bakvet van de worst. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe.

Serveren
6

Serveer de pompoen met rucola met de varkensworst. Garneer met de zure room.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes